Glarmester Maribo

J.D. Glas logo

J.D. Glas

Klostergade 13
4900 Nakskov

Pilemand ApS logo

Pilemand ApS

Københavnsvej 8
4800 Nykøbing F

Intro til Maribo

Maribo, bedre kendt som domkirkebyen Maribo, er placeret i hjertet af Lolland. Maribo er en købstad, men afviger fra mange andre købstæder i den forstand, at byen ikke er placeret ud til havet. Dette har dog også gjort, at byen ikke har været præget af den store industrialisering. Dermed er byens udtryk meget gammeldags. Dette tiltrækker mange turister. Om sommeren vil man også opleve, at mange af turisterne sejler rundt fra ø til ø i Maribosøerne. Der er altså rig mulighed for turisme, hvilket også er bestemt på grund af den enorme og meget karakteristiske domkirke. Dog er der også folk, der rent faktisk bor i byen Maribo. Der er i byen flere folkeskoler og privatskoler. Derudover har byen Maribogymnasium, der tiltrækker mange elever fra de omkringliggende byer. Derudover har byen også CELF, som er uddannelser, der orienterer sig omkring transport og logistik. Hvert år kan man også opleve, at Maribo Jazzfestival tiltrækker danskere fra hele landet. Det er en festival over 4 dage, der finder sted i juli måned.

Statistik

Maribo er placere i region Sjælland, og har et indbyggertal på 5.890. Byen er placeret i Lolland Kommune, der har et areal på 891,92 kvadratkilometer. Maribos 5.890 indbyggere udgør kun en lille del ud af Maribo Kommunes 42.638 indbyggere. Byen Maribo blev grundlagt i 1400-tallet, hvilket klart hænger sammen med grundlæggelsen af Maribokloster, som også blev grundlagt i 1400-tallet. Byen Maribo begyndte altså først at eksistere, da klosteret blev bygget.

Om glarmestre

Når man har problemer med sine vinduer, skal man straks have fat i en glarmester. En glarmester er en håndværker, der beskæftiger sig med glas. Det kan være alverdens forskellige opgaver, såsom at udskifte ruden, når den er gået i stykker. Det kan også være, at man ønsker at spare på varmeudgiften, og derfor ønsker bedre isolerede vinduer. Her kan man både søge hjælp og råd hos en glarmester.

Logistik

Maribo har en rig trafik, hvor det er nemt for en glarmester at bevæge sig. Dette kan for eksempel være ved E47 motorvejen.

Glarmestre på Den gode håndværker

Når man skal have ordnet noget med sine vinduer, ønsker man den bedste glarmester af dem alle. Denne kan findes ved hjælp af Den Gode Håndværker.